Duración
30
Modalidade
Preferentemente teleformación titorizada
Formación presencial
Obxectivo principal
Deseñar estratexias de promoción da saúde fronte a saúde emocional e a alimentación saudable.
Obxectivos específicos
- Coñecer os principais tipos de trastornos alimentarios e as súas conexións coa saúde emocional.
- Elaborar estratexias de actuación para favorecer a saúde emocional.
- Elaborar actuacións de intervención fronte a trastornos alimentarios e emocionais.
Contidos
Promoción da saúde mental e emocional.
- Activos para a saúde e promoción da saúde mental.
- Actividades que promoven a saúde mental das persoas (poboación xeral, nenos, adolescentes, mulleres, persoas con enfermidade mental e os seus familiares).
- Formación de profesionais de diferentes sectores na promoción da saúde mental.
- Intervencións con evidencias científicas nos contextos educativos, sociais e sanitarios.
Prevención dos trastornos da conducta alimentaria.
- Emocións. A ansiedade, estrés, frustración, vergoña e autoestima.
- Imaxe corporal.
- Sentido crítico.
- Alimentación e nutrición emocional.
- A porta de entrada a un trastorno da conducta alimentaria.
Perfil da persoa participante
Persoal de xefatura
Persoal técnico
Competencias asociadas
Atención Á Cidadanía
Compromiso Ético E Social
Participación social
Promoción da saúde