Ir o contido principal

B.1.1.10 Promoción da saúde mental. Prevención dos trastornos da conducta alimentaria

Duración
30
Opcións de duración
Horas
Modalidade
Preferentemente teleformación titorizada
Formación presencial
Obxectivo principal

Deseñar estratexias de promoción da saúde fronte a saúde emocional e a alimentación saudable.

Obxectivos específicos
  • Coñecer os principais tipos de trastornos alimentarios e as súas conexións coa saúde emocional. 
  • Elaborar estratexias de actuación para favorecer a saúde emocional.
  • Elaborar actuacións de intervención fronte a trastornos alimentarios e emocionais.
Contidos
  • Promoción da saúde mental e emocional.

  • Activos para a saúde e promoción da saúde mental.
  • Actividades que promoven a saúde mental das persoas (poboación xeral, nenos, adolescentes, mulleres, persoas con enfermidade mental e os seus familiares).
  • Formación de profesionais de diferentes sectores na promoción da saúde mental.
  • Intervencións con evidencias científicas nos contextos educativos, sociais e sanitarios.
  • Prevención dos trastornos da conducta alimentaria.

  • Emocións. A ansiedade, estrés, frustración, vergoña e autoestima.
  • Imaxe corporal.
  • Sentido crítico.
  • Alimentación e nutrición emocional.
  • A porta de entrada a un trastorno da conducta alimentaria.
Perfil da persoa participante
Persoal de xefatura
Persoal técnico
Competencias asociadas
Atención Á Cidadanía
Compromiso Ético E Social
Participación social
Promoción da saúde