Ir o contido principal

B.2.2.1 O Plan Nacional de Control Oficial da Cadea Alimentaria (PNCOCA)

Duración
8
Opcións de duración
Horas
Modalidade
Autoformación
Obxectivo principal

Coñecer e comprender o Plan Nacional de Control Oficial da Cadea Alimentaria 2021-2025.

Obxectivos específicos
  • Coñecer as súas bases e os sistemas de control oficial ao longo de toda a cadea alimentaria dende a produción primaria ata os puntos de venta comercial.
  • Coñecer e comprender as diferentes actuacións de control oficial das diferentes administracións públicas españolas de maneira informativa fóra dos puntos 2.1, 2.3 e sobre todo o 2.2 que é o ámbito de actuación do servizo.
  • Coñecer as responsabilidades da autoridade competente na planificación, control e adopción de medidas ante incumprimentos”.
Contidos
  • O plan Nacional de Control Oficial da Cadea Alimentaria 2021-2025: principios orientadores, autoridades competentes.
  • Control oficial da cadea alimentaria.
    • Obxectivo de alto nivel 1.
    • Obxectivo de alto nivel 2 (con especial atención aos 2.1, 2.2. e 2.3).
    • Obxectivo de alto nivel 3.
    • Obxectivo de alto nivel 4.
Perfil da persoa participante
Persoal de xefatura
Persoal técnico
Competencias asociadas
Planificación E Organización
Manexo e xestión da información