Ir o contido principal

Inspección de Saúde Pública de Galicia

Perfil de capacitación

Inclúe a capacidade para:

  • manexar e interpretar a normativa sanitaria dun xeito avanzado no ámbito da seguridade alimentaria e sanidade ambiental;
  • realizar as inspeccións e auditorías no marco da saúde pública;
  • realizar auditorías internas dentro da propia institución;
  • manexar o Plan Nacional de Control Oficial da Cadea Alimentaria;
  • manexar o Plan Estratéxico de Saúde e Medio Ambiente e demais iniciativas europeas e internacionais de saúde ambiental para a xestión e loita dos riscos para a saúde da poboación derivados dos factores ambientais;
  • avaliar os efectos sobre a saúde dos principais riscos ambientais e as pautas para o control e vixilancia;
  • emitir informes vinculantes e non vinculantes no ámbito da seguridade alimentaria e sanidade ambiental;
  • emitir informes dos procedementos de impacto ambiental ou dos procedementos de impacto na saúde;
  • traballar conforme aos sistemas de calidade de saúde pública;
  • manexar os sistemas de información de uso polo persoal inspector de saúde pública e os vinculados ao ámbito da sanidade ambiental e seguridade alimentaria;
  • exportar os indicadores do ámbito da seguridade alimentaria e sanidade ambiental dos sistemas de información utilizados.